– alt+enter tuşlarıyla alt sıraya satır kaydırılacağını bilmeyenler, çok iyi excel kullanıyorum diye mülakata gelmesin lütfen!
– Layer mask, filtre, katman birleştirme bile bilmeyenler, cv dosyalarına beş yıldır photoshop uzmanıyım, iyi grafikerim yazmasınlar lütfen!
– Benzer toplum ve kültürleri, toplumsal yaşamı, köyden kente göçü, modernleşmeyi, kültür ve gelenekleri bilmeyenler sosyoloğum demesinler lütfen!
– Balkanları, Afrikayı, yakın coğrafyayı, olan bitenleri, geçmişten bugüne toplumsal değişimi, yakın tarihi ve Osmanlı tarihini okuyun lütfen!
– Çocuklarınıza anlatacak örnek bir hikayeniz olsun, hayatınız olsun, amacınız olsun, bilgi ve tecrübeniz olsun. Okuyun, merak edin, araştırın lütfen!
– Bilmiyorum demeyi öğrenin. Hayır demeyi öğrenin. Geçmişiniz utanç duymak için değil ders almak içindir bilin lütfen. Şükretmeyi hiç ihmal etmeyin lütfen!
– Mesai kavramı basit insanlar içindir. İnsanlık adına yapılacak bir görev varsa 24 saat, karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek çalışın lütfen!
– İyi ve donanımlı bir genç olmak istiyorsan matematikten, coğrafyadan, tarihten, sosyolojiden, Uluslararası ilişkilerden anla. Sanat, edebiyat ve estetikten mutlaka anla lütfen!
– İletişim ilişkilerinin temelidir. Allah yarattı de! İnsanlarla alaycı, tepeden inmeci, makam ve mevki gücüyle aşağılayıcı konuşma lütfen!
– Gerçekçi hayaller kur ve peşinden git. Yeryüzünde iz bırakan bütün hareketler bir hayalle başlamıştır. Unutma lütfen!
– Kimsenin kimseye önyargılarla yaklaşmadan, her şeyin konuşulup tartışılabileceği bir dünya hayali kur. Bunu hayal etmek olmayacağını bilmekten daha güzeldir.
Unutma lütfen!
Nurdal Durmuş
About the Author
1977 Artvin – Şavşat Doğumlu.
Uluslararası İlişkiler Mezunu.
İnsanlık yararına, gönüllü iyilik faaliyetlerinde bulunmak için 35 Ülke dolaştı. Gençlik projeleri yazdı ve yürüttü. Aktif olarak gençlik ve gönüllü aktivitelerin içinde yer aldı. Ayrıca toplum ve gençlik alanında sosyolojik incelemeler kaleme aldı, radyo ve televizyon programları yaptı.
Birçok Stk için gönüllü yönetim süreçleri tasarladı, yönetim süreçlerinin içerisinde yer aldı.
Türk Kızılay gönüllü yönetim sistemi, Genç Kızılay ve Türk Kızılay Kadın gönüllü yapılanmasına öncülük etti.
Türk Kızılay kamplarının içerik ve hedef gurup olarak yeniden yapılanmasını sağlayarak tematik kamp konseptleri geliştirdi.
Gönüllü faaliyetler, gönüllü yönetimi, gönüllü projelerinin yanında ülkelerin, sosyal hayatlarına dair yazdığı kitabı yakında tamamlanmış olacak.
Şimdiye kadar; İzdiham, Ay Vakti, Temrin, Yolcu, Ayraç, Otuzuncu Harf vb. edebiyat ve kültür dergilerinde yazdı, bazılarında yazmaya devam ediyor.
Ulusal ve yerel TV'lerde, radyo istasyonlarında metin yazarı, editör ve danışman olarak görev yaptı.
2005 yılında Hayata Başlık Atamadım isimli günlük denemelerinden oluşan bir kitap yayınladı.
İkinci kitabı Hiç Sesler 2015 yılında okurla buluştu.
Şimdilerde Türk Kızılay Gönüllü Yönetimi Direktörü olarak Hilalin gölgesinde, insanlık ve iyilik uğruna çalışan insanlık için çaba gösteriyor.
Ara sıra ceplerine çakıl doldurup deniz taşlıyor.
Hayatın kısa, kısadan da kısa olduğunu düşünüyor.
Dahası mı?
Şiir okuyor, kitap okuyor, ayet okuyor, şarkılara eşlik ediyor, ıslık çalıyor, yazıyor ve şükrediyor!
Kaldırım kenarına oturup karıncalarla konuşuyor.
Dünyayı iyiliğin ve vicdan sahibi insanların kurtaracağına olan inancını henüz kaybetmedi.
Biliyor ki; Yapılacak çok iş, gidilecek çok yol, okunacak çok kitap, görülecek çok ülke, el uzatılacak çok yetim, iyileşecek çok yara, insanları kurtarmamız gereken çok savaş, ziyaret edilecek çok dost, yazılacak çok yazı, edilecek çok dua, onarılacak çok kalp, bunlar için çok az zaman var!